A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайлівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Інформація про проведену роботу Машівської ДПІ за   січень - березень  2024 року

Дата: 02.04.2024 09:55
Кількість переглядів: 36

 

Машівська державна податкова інспекція  Головного управління ДПС у Полтавській області здійснює свої повноваження у межах функцій, визначених статтею 19³ Податкового кодексу України від 02.12.2010 року №2755-VI ( зі змінами та доповненнями) (далі-ПКУ), в основі яких визначено сервісне обслуговування платників податків. Відповідно до п.п.14.1.226¹ п.14.1 ст. 14 ПКУ сервісне обслуговування платників – надання адміністративних, консультаційних, довідкових, інформаційних, електронних та інших послуг, пов’язаних з реалізацією прав та обов’язків платника відповідно до вимог податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючий орган.

Станом на 01.04.2024 року  в Машівській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області обліковується 671 основних платників податків, із них 270 юридичних осіб та 401 фізичних осіб-підприємців. Крім того обліковується 270 платники  податків за неосновним місцем обліку (177 юридичні особи та 93 фізичних осіб-підприємців).

Для зручності та комфортності платників податків в умовах дії правового режиму воєнного стану, сервісне обслуговування платників податків, зокрема, надання адміністративних послуг, виконання інших функцій сервісного обслуговування здійснюється податковими органами незалежно від місця обліку платників податків, відповідно зросла кількість відвідувачів до  ЦОП Машівської ДПІ для отримання адміністративних та інших сервісних послуг. 

Для отримання послуг у Центрі обслуговування платників запроваджено дистанційний запис - електронну чергу. Відтепер платники податків можуть спланувати та організувати свій візит до податкової, зателефонувавши до Контакт – центру ДПС за номером  телефону    0 800 501 007, обрати необхідну адміністративну послугу та визначити зручні дату і час візиту.

З метою отримання адміністративних послуг в період з 01 січня по 29 лютого 2024 року до Машівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Полтавській області  звернулося 730 платників податків – підприємців та юридичних осіб, а також пересічних громадян Машівської та Михайлівської територіальних громад та з інших територій України.

За результатами таких звернень надано 694 адміністративні послуги, у тому числі в електронному вигляді - 87, через Центр обслуговування платників податків - 607.

Найбільш запитуваними були послуги з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків , їх отримали 258 фізичні осіби, з них 13 громадян з інших регіонів України. Видано 340 довідок/відомостей про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, з них 16 - отримано громадянами інших регіонів. 

Також, протягом  січня-березня фахівцями Центру обслуговування платників Машівської ДПІ зареєстровано 14 платників єдиного податку,  3 реєстратори розрахункових операцій, 9 програмних реєстраторів розрахункових операцій та 9 розрахункових книжок, 20 книг обліку розрахункових операцій. Опрацьовано 11 заяв платників  єдиного податку на перереєстрацію та внесення змін, надано 28 витягів з реєстру платників  єдиного податку, 7 громадянам  підтверджено статус податкового резидента України.

Надання адміністративних послуг є і залишається пріоритетним напрямком в роботі Машівської ДПІ,  в Центрі обслуговування платників Машівської ДПІ платникам та громадянам надавалися консультативні та інформаційні послуги щодо порядку заповнення податкових декларацій та розрахунків, окремих питань щодо кампанії  декларування та користування електронними сервісами ДПС.  Про зручність та популярність електронних сервісів серед платників податків свідчить високий показник подачі податкової звітності в електронному вигляді, за два місяці 2024 року даний показник становить 99,9 відсотків (опрацьовано 1982 звітів платників податків).

     До послуг платників - комп’ютерна техніка, яка підключена до мережі Інтернет і дає змогу платникам, які отримали електронний цифровий підпис, формувати та передавати звітність в електронному вигляді. Для зручності відвідувачів розміщена тематична друкована продукція, оформлені інформаційні стенди, що містять зразки заповнення декларацій, звітів та заяв.

Машівська ДПІ Головного управління ДПС у Полтавській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь