Михайлівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Правила безпеки у інтернеті!

Дата: 02.02.2024 08:00
Кількість переглядів: 71

☑️  Для захисту інтернет-акаунтів використовуйте складні паролі, які містять літери верхнього та нижнього регістру, цифри та символи. Не встановлюйте однаковий пароль для декількох акаунтів. Налаштуйте двофакторну аутентифікацію всюди, де є така можливість. Тоді для входу до акаунту, крім логіну та паролю, потрібно ввести код-підтвердження, що приходить на телефон, електронну скриньку або у відповідний додаток.

☑️ Зверніть увагу!!!

Правила захисту від спаму:

  •  Не публікуйте свою адресу й телефони на сайтах або кодуйте адресу (наприклад r_a_n_o_c_(a)_i_._u_a),  або подавайте у форматі картинки, яку розпізнає тільки людина.
  • Не відповідайте на спам (не переходьте за посиланнями, не відкривайте картинок), адже це тільки збільшить його кількість.
  • Позначайте підозрілі листи як спам (у скриньці Gmail це значок  ), і тоді вони вміщуватимуться в папку Спам, не потрапляючи до папки Вхідні.

Одним зі способів шахрайства за допомогою спаму є фішинг.

Фішинг (від англ. phishing, за співзвучності з fishing риболовля) — шахрайські методи отримання особистих даних (банківських реквізитів тощо) або коштів через інтернет.

До методів фішингу належить створення підробних сайтів, розсилка листів, які маскуються під офіційні повідомлення банків, державних установ тощо, а також повідомлення про призи, виграші, спадок.


Щоб убезпечити свою пошту від фішингу, не слід реагувати на підозрілі повідомлення, відкривати листи від невідомих відправників, скачувати підозрілі файли – (*.exe,*.js, *com, *.bs *.bat ). Ніколи не вводьте конфіденційні дані на підозрілих сайтах.
Багато поштових серверів дозволяють користувачам налаштовувати власні фільтри та правила опрацювання поштових надходжень.

☑️ Подбайте про захист фінансового номера. Забороніть віддалений перевипуск SIM-карти у мобільного оператора або перейдіть на контрактне обслуговування.

☑️ Завантажуйте програми й застосунки лише з офіційних джерел. Використовуйте антивірусне програмне забезпечення. Вчасно оновлюйте операційну систему.

☑️ Робіть резервні копії, аби не втратити важливі відомості.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь