Михайлівська громада
Полтавська область, Полтавський район

СТИХІЙНА ТОРГІВЛЯ - РИЗИК ПОШИРЕННЯ ЗБУДНИКА АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ

Дата: 30.11.2023 14:44
Кількість переглядів: 60

СТИХІЙНА ТОРГІВЛЯ - РИЗИК ПОШИРЕННЯ ЗБУДНИКА АФРИКАНСЬКОЇ ЧУМИ СВИНЕЙ

 

З огляду на несприятливу епізоотичну ситуацію щодо захворювання свинопоголів’я на африканську чуму свиней (АЧС), Держпродспоживслужба  наголошує: тваринницька продукція, придбана в місцях несанкціонованої торгівлі, тобто така, що не пройшла відповідної ветеринарно-санітарної експертизи, є великим ризиком для занесення збудника АЧС до осель та господарств.

 

Основні причини поширення вірусу АЧС та захворювання свинопоголів’я – це безконтрольне переміщення тварин та недотримання власниками заходів біобезпеки при утриманні свиней.

 

Непоодинокі причини спалаху АЧС – це годування свиней залишками їжі зі столу.

Якщо цього не можна уникнути, їжу необхідно прокип’ятити впродовж 20 хвилин перед тим, як згодовувати свиням. Звертаємо увагу, що корми для свиней також треба проварювати.

 

На жаль, при появі симптомів захворювання в свиней, не всі господарства повідомляють ветеринарних спеціалістів, отож існує ризик того, що недобросовісні власники тварин спробують реалізувати потенційно інфіковану сировину на стихійних ринках або через інтернет-мережі

 

Споживання такої продукції може призвести до зараження різними інфекційними хворобами, що передаються від тварин до людей через продукти тваринного походження.Також можлива передача хвороб тваринам, що утримуються громадянами на території особистих приватних домоволодінь.

 

Пам’ятайте, що рано чи пізно інфіковане АЧС м’ясо, яке заморозили в холодильнику, чи сало, яке закрили у банки, може стати причиною наступного спалаху захворювання, адже вірус у них живе впродовж тривалого часу.

 

Наголошуємо, що відповідно до статті 160 Кодексу України про адміністративні порушення торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях тягне за собою накладення штрафу від 1 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь