Михайлівська громада
Полтавська область, Полтавський район

 Україні зареєстровано перший випадок нового варіанту коронавірусу під назвою «Пірола»

Дата: 13.11.2023 08:18
Кількість переглядів: 70

 Україні зареєстровано перший випадок нового варіанту коронавірусу під назвою «Пірола»

За інформацією Центру громадського здоров’я України в Україні лабраторно підтвердили перший випадок нового варіанту   коронавірусу під назвою “Пірола”.

Його виявили на Рівненщині, де захворів 20-річний чоловік. Виокремили випадок “Піроли” завдяки секвенуванню.

За  симптомами та клінічним проявом захворювання субваріанту “Пірола” не виявлено особливих відмінностей від попередніх штамів COVID-19. Однак через велику кількість мутацій “Пірола” швидше вражає ослаблений імунітет. Захворіти можуть навіть раніше вакциновані, однак вакцина знижує ризики ускладнень”.

Симптоми “Піроли” такі ж, як і за інших варіантів COVID-19:

  • гарячка;

  • можливі кашель, задишка;

  • нежить;

  • головний біль;

  • втома;

  • чхання;

  • біль у горлі;

  • рідше – подразнення очей і висипи.

На сьогодні “Пірола” фіксується  в різних країнах. Вперше цей варіант COVID-19 був виявлений в Ізраїлі, а потім — у Канаді, Данії, Сполучених Штатах, Великобританії, Південній Африці, Швеції, Норвегії, Швейцарії та Таїланді. Наразі у світі зареєстровано майже 100 тисяч нових випадків захворювання на “Піролу”.

Слід пам’ятати, що єдиний дієвий спосіб забезпечити імунітет проти коронавірусної хвороби – вакцинація, особливо для людей, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання; вагітних, людей старших за 60 років та людей з ослабленою імунною системою, супутніми захворюваннями,  котрі мають найвищий ризик ускладнень.  Вакцини абсолютно безоплатні!

Центр громадського здоров’я нагадує, що в Україні затвердили оновлені рекомендації щодо вакцинації проти COVID-19  на 2023-2024 роки. Рекомендований курс з первинної вакцинації проти коронавірусної інфекції та першого бустеру складається з 3 щеплень.

Перший бустер вводять через 5 місяців після первинної вакцинації. Особам, які в групі ризику тяжкого перебігу захворювання, рекомендовано щепитися додатковим бустером через півроку після попереднього. Необхідність у додатковій бустерній дозі визначає лікар залежно від стану пацієнта та епідемситуації в країні. 

 

 Відділ державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Полтавського районного управління Головного управління  Держпродспоживслужби  в Полтавській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь