A A A K K K
для людей із порушенням зору
Михайлівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Звіт територіального центру

Дата: 28.10.2021 10:18
Кількість переглядів: 610

Повідомляємо Вас, що при Михайлівській ОТГ Полтавського району Полтавської області служба  з перевезення «Соціальне таксі» на базі Комунальної установи територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Михайлівської сільської ради Полтавського району Полтавської області була створена в березні 2020 року.

«Соціальне таксі» використовується для перевезення дітей та осіб з інвалідністю, які не можуть самостійно пересуватися або пересуваються за допомогою милиць, палиць, візків, з порушеннями зору; хворих на злоякісні новоутворення з обмеженою здатністю до самостійного пересування; хворих на ниркову недостатність, які залежні від діалізу до соціально значимих об’єктів: заклади охорони здоров’я (поліклініки, лікарні, аптеки, амбулаторії, лабораторії), органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, установ соціального значення, органів міграційної служби, органів судової влади, правоохоронних органів, та ін.

Послугою з перевезення людей «соціальне таксі», в разі потреби можуть скористатися маломобільні групи населення (до яких належать особи похилого віку, інші особи, які не можуть пересуватися самостійно), та  особи, які перебувають на обслуговуванні в Комунальній установі територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Михайлівської сільської ради та потребують підвезення до спеціалізованих медичних закладів Полтавської області.

Послуга надається безкоштовно.

Рішенням від 22.09.2021р. № 851 тринадцятої     сесії  VIII  скликання Михайлівської сільської ради Полтавського району Полтавської області, з метою поліпшення соціального захисту осіб з обмеженими фізичними можливостями у  Михайлівській   територіальній громаді були внесені зміни до Положення про cлужбу з перевезення осіб з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату «Соціальне таксі» в Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Михайлівської сільської ради »,  а саме: послугою з перевезення людей «соціальне таксі», в разі потреби можуть скористатися мало мобільні групи населення (до яких належить особи похилого віку, інші особи, які не можуть пересуватися самостійно), та особи ,які перебувають на обслуговуванні в Комунальній установі територіального центру соціального обслуговування (надання послуг) Михайлівської сільської ради та потребують підвезення до спеціалізованих медичних закладів Полтавської області.

Послуга насамперед надається особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, що мають порушення опорно – рухового апарату, враховуючи потребу в даній послузі інших категорій населення (осіб з інвалідністю, які мають порушення зору, інтелектуальні та психічні порушення та інші мало мобільні групи населення).

Кожен виїзд «соціального таксі» обов’язково супроводжується соціальним робітником або працівником структурного підрозділу.

На офіційному веб-сайті Михайлівської громади, соціальних мережах розміщена інформація про дану послугу, хто її може отримувати, які потрібні документи та як це можна зробити. Також у місцевих газетах даються оголошення і друкуються статті про дану послугу. Проводяться роз’яснювальні роботи серед населення громади  щодо надання послуги з перевезення нових категорій користувачів

Дана послуга надається і в період дії карантину встановленого Кабінетом Міністрів України та посилених протиепідемічних заходів у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS –CoV -2,  із дотриманням всіх обмежень встановлених на період дії карантину.

При використанні персональних даних осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю які мають порушення опорно – рухового апарату,  зору, інтелектуальні та психічні порушення та інші мало мобільні групи населення відомості про стан їх здоров’я, хвороби, медичні обстеження, огляди та їх результати – не розголошуються.

Замовити  послугу можна як на веб-сайті так і зателефонувавши на мобільний телефон 
Директор Ярина Кошляк 0677475579

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь